Vacature: coördinator ‘van kwetsbaar naar weerbaar’ (m/v/x)

Wie zijn we?

Bijna 3000 enthousiaste CLB-medewerkers in 31 centra voor leerlingenbegeleiding van Vrij CLB Netwerk: zij staan meer dan 800 000 leerlingen bij op hun weg naar volwassenheid. Of het nu gaat over leren, gevoelens, gedrag, gezondheid of studie- en beroepskeuzes: het CLB helpt. Leerlingen die uit de boot dreigen te vallen, pikken we op. Vastberaden en met groot engagement bouwen CLB-medewerkers aan gelijke onderwijskansen. Dat doen we in een team van deskundige en dynamische collega’s. Diversiteit zien we als kracht: bij de leerlingen én onder collega’s.


Wij, als zijnde Vrij CLB Limburg, maken deel uit van dit Netwerk en hebben ongeveer 360 medewerkers in dienst verspreid over 10 afdelingen en verdeeld over 4 regio’s in Limburg. We zijn één grote organisatie die meer dan 118 000 leerlingen begeleidt en partner is van 341 scholen. Onze hoofdvestiging is in Genk, waar we centraal voorzien in inhoudelijke ondersteuning, een personeelsdienst en de logistieke diensten.


De CLB’s krijgen vanuit de overheid dit schooljaar extra middelen, specifiek om het welzijn van leerlingen te bevorderen. Naast de gewone CLB-opdracht gaan we meer leerlingen preventief ondersteunen. Om dit project uit te bouwen en te coördineren zijn we, in Vrij CLB Limburg, op zoek naar een 2 deeltijdse of 1 voltijdse coördinator.

Functieomschrijving

De functie bestaat erin om de nieuwe CLB-opdracht vorm te geven en te coördineren, van uitdenken van acties tot het registratieproces. Je denkt na over de groepsgerichte processen i.f.v. het welzijn van leerlingen, profielen van aan te werven medewerkers, je start een werking op en je volgt de acties en registratie ervan. Je hebt daarbij oog voor het bestaande beleidsplan, de afstemming met de reguliere CLB-werking en houdt rekening met de context van onderwijs.

Inhoudelijk gaat het om impulscontrole en agressieregulatie bij leerlingen in combinatie met het relationele aspect en de groepsgerichte aanpak hiervan.


Profiel

Vereist diploma


Kennis, attitudes & vaardigheden


We geloven in alle leerlingen en zien diversiteit als een kracht. Dat geldt eveneens voor ons team. Kwaliteiten en interculturele competenties zijn voor ons belangrijker dan afkomst, beperking, leeftijd, geslacht of geaardheid. Sta je daar achter, dan moedigen we jou ten volle aan om ons team mee te komen versterken.


Aanbod

Wij bieden je:


Adres en bereikbaarheid

Adres van de vaste werkplek: Emiel Van Dorenlaan 147, 3600 Genk
Ook onze andere afdelingen zullen en kunnen dienst doen als werkplek.


Waar en hoe solliciteren

Stuur je motivatiebrief en curriculum vitae naar goele.haesendonck@vrijclblimburg.be, ten laatste op 30/09/2021.


Bijkomende inlichtingen over de jobinhoud en de werkomstandigheden kan je verkrijgen bij Goele Haesendonck, directeur personeel en organisatie: 089 51 98 60.


Gesprekken vinden zo snel mogelijk plaats na afspraak.